PAR - CONTESA DE PARIS
Anotimp: Par de toamna
Fructele sunt mijlocii, dar la pomi altoiti pe gutui pot fi marii, sau chiar foarte marii, pielita este de culoare galben-verzuie si o rugina caracteristica in pete mici, pulpa este alba, dulce, fructele se pastreaza foarte bine in depozit, perioada de coacere este la sfarsitul lunii octombrie.
PAR - CURE
Anotimp: Par de toamna
Fructele sunt marii, pielita este galben-verzuie si prezinta puncte mici de rugina pe toata suprafata, pulpa este alb-verzuie, potrivit de dulce, placut acidulata lipsita de aroma, perioada de coacere, sfarsitul lunii octombrie.
PAR - CONFERENCE
Anotimp: Par de toamna
Fructele sunt mijlocii si mari, pielita este galben-verzuie, fiind acoperita pe toata suprafata cu pete ruginii de diferite marimi, pulpa este alba, fina suculenta, dulce, aromata, perioada de maturare, sfarsitul lunii septembrie.
PAR - UNTOASA BOSC
Anotimp: Par de toamna
Fructele sunt mijlocii si mari, pielita este verde-galbuie acoperita complet cu o rugina groasa, brun-rosiatica pe care se gasesc puncte cafenii, pulpa este alb-galbuie, foarte fina, untoasa, prununtat suculenta, dulce si potrivit de aromata, perioada de coacere, la sfarsitul luni septembrie.
PAR - UNTOASA HARDI
Anotimp: Par de toamna
Fructele sunt mijloci spre mari, pielita potrivit de groasa putin rezistenta, galbena-verzuie, acoperita in intregime cu rugina neuniforma, pulpa este alba, foarte suculenta cu aroma de muscat, perioada de coacere: sfarsitul lunii septembrie.
PAR - WILLIAMS ROSU
Anotimp: Par de vara
Fructele se aseamana in ceea ce priveste marimea si forma cu cele ale soiului williams, insa pielita este colorata aproape in intregime cu rosu-orangi, lucios, neuniform, pulpa alba, foarte fina si intens aromata, perioada de coacere sfarsitul lunii august.
PAR - WILLIAMS
Anotimp: Par de vara
Fructele sunt mari, pielita este subtire de culoare verde-galbuie la recoltare, care devine galben-pai la maturitate deplina, pulpa este alb-galbuie, foarte fina, suculenta, dulce-vinurie, este un soi care face trecerea intre cele de vara si cele de toamna, maturandu-se la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie.
PAR - FAVORITA LUI CLAPP
Anotimp: Par de vara
Fructele sunt mijloci spre mari cu pielita de culoare verde-galbuie pe partea umbrita si rosie-carimizie pe partea insorita, cu puncte de rugina mici si foarte dese pe toata suprafata, pulpa de culoare alba este fina, foarte suculenta, dulce, intens aromata, perioada de maturitate, la inceputul lunii august.
PAR - NAPOCA
Anotimp: Par de vara
Fructele sunt mijlocii, cu pielita galbena, pe partea umbrita si cu o rumeneala rosiatica pe cea insorita, pulpa este alb-galbuie, suculenta, dulce, placut acidulata, fin aromata, perioada de maturare, este a doua decada a lunii august.