CIRES - JUBILEU
Fructele sunt mijloci spre mari, de culoare rosu-inchis, pulpa semicrocanta, consistenta, gust dulce acrisor, maturitatea de consum la sfarsit de mai.
CIRES - BIGARREAU BURLAT
Pomul de vigoare mijlocie, intra pe rod in anul 4 de la plantare, si produce abundent, fructificand predominant pe buchete de mai, fructul este de culoare rosu-inchis, pulpa pietroasa, suculenta, duce, acidulat, epoca de coacere are loc in ultima decada a lunii mai.
CIRES - HEDELFINGER
Pomul este viguros, cu corana sferica, sau larg conica, fructele sunt mari sau foarte mari, de culoare rosie-negricioasa, pulpa este pietroasa, suculenta, dulce, semiaderenta la sambure, epoca de coacere este la inceputul lunii iulie.
CIRES - GERMERSDORF
Fructele sunt mari, sau foarte mari, de culoare rosie-inchisa, este un soi vechi, cu origine germana, raspandit in toate zonele pomicole, infloreste tarziu, si este foarte rezistent la ger si seceta, pulpa este pietroasa, suculenta, dulce si neaderenta la sambure, se maturizeaza la sfarsit de iunie inceput de august.
CIRES - STELLA
Culoarea fructelor este rosie, sunt mari, pulpa este pietroasa, neaderenta la sambure, este un soi autofertil de cires, si este larg raspindit in toate tarile cultivatoare, pomul este foarte viguros iar fructele sunt de o calitate superioara, nu necesita polenizator, se maturizeaza la sfarsitul lunii iunie.
CIRES - VAN
Culoarea fructelor este rosu-purpuriu, iar pulpa este pietroasa, neaderenta la sambure, gust bun, este rezistent la inghet, este cel mai bun polinator, pentru celalalte soiuri de cirese dulci, pomul este de vigoare mijlocie spre mare, este foarte productiv, se maturizeaza in ultima decada a lunii iunie.